Foto van een John Deere 6520 met vleugelschaarcultivator. Na 1,5 jaar in de kapschuur gezeten te hebben met ons brandweerkorps. Zijn we gister verhuist naar onze nieuwe kazerne op de oude plek. De vri

John Deere 6520

+8
Fast Eddy
Foto van een John Deere 6520 met vleugelschaarcultivator.
Na 1,5 jaar in de kapschuur gezeten te hebben met ons brandweerkorps. Zijn we gister verhuist naar onze nieuwe kazerne op de oude plek. De vrijgekomen ruimte werd meteen benut om de laatste aanwinst van onze huurbaas te stallen.

Reacties

+12
Fast Eddy
Staat mooi al dat rood achter roldeuren met ramen erin.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
JD3010
@Fast Eddy Feestje 👍
+2
hoest
Mooie ruime kazerne zo te zien. Ik weet eigenlijk ook geen enkele brandweerkazerne die dit niet heeft van die glazen deuren. waarom is dat eigenlijk?
+1
Fast Eddy
@hoest

De reden weet ik ook niet. Misschien om te laten zien dat de brandweer een open organisatie is? Of omdat er niks te verbergen is.
mbvaltra
@Fast Eddy en @hoest
Brandweerkazerne in Dokkum hebben ook glazen roldeuren. Waarom dit is weet ik ook niet, maar je ziet het wel vaker bij de brandweer en ambulance toch?
Fast Eddy
@mbvaltra

Klopt ambulance posten hebben ook vol glas roldeuren.
+3
mbvaltra
@Fast Eddy
Zou het er ook mee te maken kunnen hebben dat je kunt zien wat er binnen staat, dat er niks voor de deur geparkeerd wordt?
+1
Jotke
Quote Reactie van @hoest:
Ik weet eigenlijk ook geen enkele brandweerkazerne die dit niet heeft van die glazen deuren. waarom is dat eigenlijk?

Die bij ons in het dorp heeft dichte deuren. Die in buurdorp Hilvarenbeek dan weer wel deels glazen deuren.

Kazerne is eigenlijk ook wat aan de kleine kant denk. Is enkele jaren geleden een tweede wagen speciaal voor branden op plekken met weinig water( de andere heeft ook al een extra grote tank) bij gekomen. Dacht dat die ook binnen stond maar zag hem laatst achter de poort van de voormalige gemeentewerf staan. Net als een aanhanger. Busje staat altijd buiten tegenwoordig. Is vorig jaar vervangen door zo'n elektrisch geval.

(klik om te vergroten)

+1
caseboy
@hoest bij ons is enkelte jaren gelee ook n nieuwe kazerne gebouwd en die heeft ook van zulke doorzichtige deuren, je ziet het in onze regio wel meer bij nieuwere kazernes
Jotke
@caseboy

Denk dat dat ook vooral bij de nieuwere kazernes gebeurd. Ik weet niet welk bouwjaar die bij ons in het dorp is. Ergens jaren 70, 80 denk. Heeft vroeger een molen gestaan. Staat inmiddels midden int dorp maar is laatste jaren opgeknapt dus zal nog wel effe mee moeten. Van welk bouwjaar die in Hilvarenbeek is durf ik ook niet te zeggen, die oogt wel iets nieuwer maar veel ook niet.
Fast Eddy
@Jotke

Onze oude kazerne is 5 jaar geleden aan de buitenkant gerenoveerd. 1,5 jaar geleden is hij gesloopt.
We zijn wel blij met onze nieuwe kazerne. We hebben nu genoeg douches en toiletten. De vrouwen hebben ook hun eigen douche nu. En we hebben wat meer ruimte om ons pak aan te trekken.
+2
hoest
@Fast Eddy de vrouwen hebben nu ook eigen douches....
Zo zie je maar dat niet elke verandering ook een verbetering is😜
+1
Fast Eddy
@hoest

Wij zijn er blij mee. Het brengt een goede sfeer binnen ons korps. Gelukkig kunnen ze tegen een stootje.
+1
Jotke
@Fast Eddy

Oke. Ik weet niet wie beslist of er een nieuwe zou moeten komen. Denk dat het gebouw van de gemeente is gezien de voormalige gemeentewerf die er tegenaan zit en nu in gebruik is als opslag voor machines van de gemeente en kantoor/werf voor de sociale groenvoorziening( voorheen ondee de naam Diamant groep, nu GroenExtra).

Mij zou het wel beter lijken als ze naar bijv het industrieterrein zouden verhuizen al moet daar natuurlijk wel plek zijn en die is er niet veel. Maar weet niet of dit wellicht ivm de aanrijdtafstand voor hun gebied onmogelijk is. Dat industrieterrein ligt slechts paar straten verder dus zou niet veel moeten schelen maar weet niet hoe dat werkt. Andere industrieterrein zelfde verhaal. Voor buurdorp Esbeek zitten ze nu wel het gunstigste en de weg waar ze nu aan zitten is opzich ook nog wel goed toegankelijk om snel over weg te rijden. Scheelt toch wel paar km die ze anders als ze op een van de industrieterreinen zitten om moeten rijden.
+2
mdoornekamp
Machtige trekker zo'n common rail
+1
Fast Eddy
@mdoornekamp

Trekker is als nieuw. De vorige eigenaar heeft er goed op gepast.
+2
johndeererobert
@mdoornekamp Die trekker komt hier uit de buurt siddeburen
Fast Eddy
@johndeererobert

Uit Slochteren dacht ik. Is van een oud JD monteur geweest.
+1
JD3010
@hoest Jij deed vroeger dan zeker ook mee met de korfbal. 🤪
hoest
@JD3010 nee voetbal, maar hadden wel een meisje in het team. Mee als 8 jarig jongetje was ik daar nog niet mee bezig eerlijk gezegd😇

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6520 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!